(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Chléb kmínový

Potřebné ingredience
Hladká mouka, Sůl, Kmín drcený, Sušené droždí, Voda
Postup přípravy
Do mísy nasypeme 3 hrnky hladké mouky (hrnek 250ml), přidáme 1,5 lžičky sušeného droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu a nasucho zamícháme. Do směsi nalijeme 1,5 hrnku vody a pořádně prohněteme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 8-12 hodin. Těsto roztáhneme na pomoučený vál a roztáhneme na placku 2-4 cm tlustou. Necháme 15 min. odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny zvrchu a zespodu a na třetiny zleva a zprava. Necháme dalších 30 min. odpočinout pod utěrkou. Zapneme troubu na 230 °C a dalších 30 minut necháme nahřát skleněný pekáč i s pokličkou. Těsto přendáme do horkého pekáčku. Nevymazáváme!!! Pečeme 30 minut při 230 °C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 minut. DOBROU CHUŤ !!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evajzicek
(upraveno)
1. 9. 2014, 9:12
Dobrý den, o víkendu jsem chleba pekla poprvé. Povedl se a chutnal. Děkuji za recept. Eva
nahlásit
littlenail
(upraveno)
12. 6. 2014, 15:40
Toto je recept na chleba bez hnětení, ten se nechává kynout dlouho, je vynikající, recept mám už 3 roky, ale když je vedro, tak je nejlépe nepéci ... stačí vedro z pekárny.
nahlásit
Evik005
(upraveno)
12. 6. 2014, 15:24
Zdeničko, chlebíček je výborný
děkuji za receptík



nahlásit
DanušaP
(upraveno)
5. 6. 2014, 10:41
já dělám v pekárně a kmín tam šoupnu hned od začátku a celý, drcený nedávám a je to bašta tohle mi připadá kapku masochistické, tak dlouho se s tím crcat
nahlásit

Brblalka
(upraveno)
5. 6. 2014, 9:56
Chlebíky pěkné, ale to opravdu potřebují kynout tak dlouho? Já peču z celozrnné mouky a takhle dlouho mi nekynou. A to používám chlebový kvásek ne droždí.
nahlásit

Klara
(upraveno)
5. 6. 2014, 10:11
@Brblalka
Myslím, že nepotřebuje tak dlouho kynout, ale čím déle kyne, tím je chuťově lepší - ty chutě se prostě víc spojí a rozleží.
nahlásit